Reactie van lezer of organisatie

Graag zou ik vernemen wat het boek of een bijeenkomst, lezing of workshop bij u opgeroepen heeft.
Als u een reactie wilt schrijven dan stel ik dat zeer op prijs.
Dat kan anoniem via het contactformulier of door op dit bericht te reageren.

Bij voorbaat dank Désirée

15 gedachten over “Reactie van lezer of organisatie”

 1. Een boek aanbevelen, dat je nog niet helemaal gelezen hebt. Kan dat?
  Ja, dat kan. Al helpt het natuurlijk dat ik Désirée al jaren ken. En Tom ook.

  Gisteren (29 februari 2016) is het boek gepresenteerd en ik heb er al lekker in zitten bladeren.
  Een ‘feest’ van herkenning en ik schrijf ‘feest’ niet voor niets tussen aanhalingstekens. Het is een genot Tom te kennen, ook al leeft hij niet meer. En als het gaat over de dood, zijn alle clichés waar.

  Désirée is zo ontzettend moedig om zo veel persoonlijke dingen te delen. Maar het maakt het boek prachtig en krachtig en de herinnering aan Tom nog zo levend.

  Iedereen die te maken krijgt met de zoektocht naar liefde als de dood zich aankondigt, kan ik het boek van harte aanbevelen. Als (zorg-)professional, als patiënt, partner of familie. Of gewoon als mens.

  Elk stukje dat ik lees, zal naast het gemis van een vriend, ook een glimlach van herkenning en herinnering op mijn gezicht brengen.

 2. Lieve desiree.
  Ik vond je al een geweldige vrouw.
  Maar wat ik nu lees voel ik in mijn hele lichaam
  Dus tranen in overvloed
  Maar ik heb je nu echt helemaal ondekt.
  Super.
  Liefs harmke

 3. Dit boek is een eye-opener voor mensen die “hulpverlener” zijn bij mensen met ziekte en verlies. Vooral de prozastukjes kunnen helpen inzicht te krijgen in hoe het bij zieken en partners toeslaat en overkomt. “Ja, ja – werkt dat zo”. Natuurlijk is iedere zieke en iedere partner anders en beleeft alles anders, maar MENS blijven ze allemaal. Hoe bewaak je dat? Een aanrader voor predikanten, geestelijk verzorgers, wijkverpleegkundigen, mensen van humanitas, en verder iedereen.

  1. dit boek zou gelezen en gelezen moeten worden
   ook door artsen en ook door oncologen,om meer inzicht in de psyche van patient en omgeving te krijgen

 4. Een boek met een verhaal dat je diep raakt, over Liefde die verder reikt dan de dood, over leven met Lef. TREFFEND de wijze waarop door Désirée het leven als partner van een kankerpatiënt en later als nabestaande verwoord wordt. Het intieme verhaal, de rauwe feiten, de praktische uiteenzettingen, de fabuleus mooie treffende gedichten, … GROOTS het gebaar om dit heel persoonlijke te willen delen met hen die aan de zijlijn staan als ziekte en/of dood in jouw leven of dat van een dierbare toeslaat. Maar ook RIJK om dit prachtige boek te lezen en van tijd tot tijd een passage of gedicht uit te pakken, waar je op dat moment (h)erkenning, troost of richting in vindt.

 5. Het is moeilijk om je verhaal te delen, je gevoel en ziel bloot te geven. En Desiree heeft het gedaan. Ze heeft me meegenomen in een deel van hun leven en in haar leven na Toms dood. Het is Desiree haar verhaal, maar ze verwoord de woede, de pijn, het verdriet, de verwardheid wat ik ook heb gevoeld en soms nog voel en dat is dan ook weer fijn. Je mag het voelen….dat is wat het boek mij meegeeft en af en toe zoek ik een gedicht uit het boek wat bij mijn gevoel past en hoef ik niets meer uit te leggen en weet ik dat ik even mag zijn.
  Desiree…bedankt!

 6. Hallo Desiree,
  Woensdag 2 nov. j.l. las jij na de Allerzielenloop op Hillig Meer het gedicht Allerzielen voor. Ik was geraakt door dit gedicht. Na afloop heb ik, met jouw toestemming, een foto gemaakt van het gedicht en het boek om het met mijn overige foto’s van die dag mee naar huis te nemen. Maar ik bleef die nacht slapen in een B&B in Gieten en bezocht de volgende dag familie in Stadskanaal. Ik kwam langs de boekwinkel en heb het boek gekocht. Toen ik weer buiten stond, met het boek in mijn tas, kon ik wel huppelen van blijdschap. Vandaag ben ik er in begonnen te lezen.

 7. Ontvangen via Facebook:
  Hallo Desiree wij willen je hartelijk dank voor een enerverende en ook emotionele middag. Het was erg goed en je hebt heel mooi gesproken over je boek Tom, liefde leven na je dood.

 8. Via facebook ontvangen:
  Op maandag 9 oktober jl. heeft Desiree bij Avoord een lezing verzorgd tijdens de openingsmiddag van onze jubileumweek van hospice Marianahof. Een interessante lezing waarin Desiree haar eigen ervaringen rondom het levenseinde van Tom heeft weten te vertalen in een voor iedereen begrijpelijke beeldspraak. Door het delen van haar ervaringen en analyse helpt zij alle betrokkenen, van naasten tot hulpverleners, na te denken over de eigen rol in deze fase. Desiree, dank je wel voor je openhartigheid!

 9. Ik kwam na een fijne avond bij de Nardusbloem thuis met het boek en dacht ik ga het even inzien, het even werd een paar uur. Met diep respect voor de wijze waarop Desiree haar persoonlijk verhaal vertelt over liefde tijdens het leven die doorgaat na de dood ben ik gaan slapen. Om de volgende dag tegen mijn man te zeggen: ik heb gelukkig het boek gekocht, als ik het had geleend zou ik het niet terug willen geven.
  Het boek is een aanrader voor mensen die bewogen zijn met anderen en voor mensen die zelf een verlies hebben geleden. De prachtige gedichten maken het boek af.
  Dank je wel Desiree.

 10. De volgende reactie op mijn lezing bij Leendert Vriel in Enschede mocht ik op de site plaatsen :
  Voor jou ook nogmaals dank voor de mooie lezing die je hebt gegeven. Ik ben onder de indruk van je boek. Het  komt in de bibliotheek van de Leendert Vriel. Jouw ervaring kunnen de vrijwilligers weer meenemen in hun waakdiensten. Groetjes Karin 

 11. Bedankt voor de tips.
  Jouw lezing was een mooie inkijk in jullie leven en hoe de liefde door alles heen sterk is en blijft.
  Het heeft zeker gespreksstof opgeleverd.
  Heel veel succes me de lezingen en wie weet een vervolg?

 12. Bericht inhoud:
  Ik mocht deze reactie op de lezing van 28 januari 2019 (via facebook ontvangen) op deze site plaatsen.
  Het was een lezing met een gouden randje, waar we nog lang aan blijven denken, Désirée bedankt!
  Een doorleefd affectief verhaal met effectieve tips over 8 maanden mééleven en 9 jaar na bestaan!
  Namens Francy Wicherink

 13. Dag Desiree, vorige week maandag was je in Budel. En sindsdien ben je elke dag in mijn gedachten geweest. wat ben jij inspirerend, krachtig, en ook wat een voelend en tegelijk analyserende vrouw. Ik voelde herkenning omdat ik zelf ook wil weten hoe iets zit, hoe het werkt. Vlucht ik weg? Of parkeer ik het nu even? Wat is dit voor gevoel? Mag ik dit voelen en uiten?Heel veel dank dat je zoveel met ons hebt gedeeld. Groetjes, Corry Moerman VPTZ Eindzorg Budel

 14. Gisteravond 4 juli was de thema-avond van Désirée Hessing, waarmee ons team van Nardus Digitalis geld inzamelde voor de samenloop. Een mooie opkomst en opbrengst.
  Het was een bijzondere indrukwekkende avond.
  Voor degene die er niet waren…..Jullie hebben wat gemist.
  Angela Jongeling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *